Mielellään liikkeessä kirja tarjoaa ratkaisuja

Meille jokaiselle löytyy sopiva tapa liikuttaa kehoa kiireestä, kivuista ja väsymyksestä huolimatta – Uutuuskirja Mielellään liikkeessä tarjoaa ratkaisujaTEKSTI Tiina Mäkipere
KUVAT Tiina Mäkipere/Mielellään liikkeessä

Millaisia ajatuksia ja tunteita liikkuminen herättää sinussa?
Se voi olla iso osa arkeasi, etkä osaa ajatella elämääsi ilman kehosi liikuttamista. Voi myös olla, että aiemmin viihdyit eri liikuntalajien parissa, mutta muutokset elämässä ovat vieneet ajan ja ilon liikkumiselta. Voit tuntea huonoa omatuntoa liikkumattomuudesta, mutta ensimmäisen askeleen ottamiselle ei tunnu löytyvän sopivaa hetkeä. Olet mahdollisesti saanut jo ohjeita liikkumiseen, mutta paperinivaskat ja ohjevihkoset ovat pölyttyneet jo vuosia kirjahyllyssäsi.

Onneksi tarjolla on myös toisenlainen lähestymistapa.

Fysioterapeuttien Tuulia Luomalan ja Mika Pihlmanin uusin teos Mielellään liikkeessä keskittyy kokonaisvaltaista hyvinvointia tukevaan liikkumiseen. Kirja tuo lukijalle konkreettisia keinoja, miten liikkumisen ilon ja helppouden voi löytää kehon ja mielen yhteistyötä parantamalla.

Kirjan nimeä kantava liikesarja tukee luonnollisen liikkumisen aloittamista kaiken tasoisille liikkujille. Tavoitteena on löytää halu liikkumiseen, jossa mieli on mukana tekemisessä.

”Mieli ja keho ovat yhtä, niitä ei voi erottaa toisistaan. Yhteys kehoosi voi olla kuitenkin kadonnut vuosien saatossa monien asioiden summana. Onnettomuudet, krooniset sairaudet ja kivut voivat vaikuttaa kykyysi aistia kehoasi. Pitkät työpäivät, kiire ja stressi ovat tekijöitä, jotka vieroittavat sinua omasta kehostasi ja sen viesteistä.”

Mielellään liikkeessä antaa alkusysäyksen kohti paremmin voivaa kehoa ja kulkee mukana matkalla vielä pitkään. Varsinaisen kulkemisen joutuu kuitenkin tekemään itse, sillä vastuuta omasta kehosta ja hyvinvoinnista ei voi antaa toisen kannettavaksi. Uudet asiat vaativat toistoja ja sinnikkyyttä eikä kertaratkaisuja ole. Tämä ei tarkoita sitä, etteikö muutosta parempaan tuntisi nopeasti, sillä jo pieni askel otettuna oman hyvinvoinnin edistämiseksi voi tuntua konkreettisesti kehossa.

Kirja etenee jouhevasti havainnoillistavien kuvien saattelemana, joissa luonto on vahvasti läsnä.

Mielellään liikkeessä -kirjan meditaatioharjoituksen jälkeen mieli voi tuntua heti levollisemmalta, kun parasympaattinen hermosto on päässyt aktivoitumaan ja 10 minuutin liikesarjan tekemisen jälkeen tunne kehossa voi olla kevyempi ja vetreämpi.

”Istuminen on uusi tupakointi tappaen enemmän ihmisiä kuin tupakointi ja alkoholi.”

Kansansairaudet, tuki- ja liikuntaelimistön vaivat, masennus ja metaboliset oireyhtymät vaivaavat yhä useampaa ihmistä. Passivoitunut elämäntapa heikentää kokonaisvaltaista hyvinvointia, pikkuhiljaa rapistuttaen fyysisiä ja psyykkisiä voimavaroja. Vointi harvemmin heikkenee yhdessä yössä, eikä tilanteeseen välttämättä havahdu yhtään sen nopeammin. Omaa ajattelua pitää pystyä tarkastelemaan ja muuttamaan tietoisesti, jotta totutut vanhat tavat karisevat kyydistä pois. Mielellään liikkeessä tuo käytännön ohjeita mielikuvaharjoittelun ja meditoinnin aloittamiseen, jotka ovat avainasemassa onnistuneeseen muutokseen.

Keho kaipaa monipuolista liikettä eri liikesuuntiin.

Keho on luotu liikkumaan ja se tarvitsee liikettä päivittäin. Liikkumista aloittavalle tämä voi kuulostaa hurjalta urakalta, mutta jotain on silti aina parempi, kuin ei mitään. Pääasia on aloittaa jostain, edes ihan pienestä.

Kirjan tietojen ja Mielellään liikkeessä -liikesarjan avulla harjoittelu on turvallista. Mitä vahvemmin mieli on mukana liikkumisessa, sitä paremmin oppii erottamaan kehonsa välittämien viestien laatua: mikä on normaalia, harjoitteluun kuuluvaa tuntemusta ja mikä kertoo poikkeavasta tai haitallisesta tekemisestä.
Mitä säännöllisempää liikkuminen ja kehon kuormittaminen on, sitä paremmin kehosi kestää yllättäviäkin pyrähdyksiä ja suorituksia. Tärkeää on oppia tutustumaan kehoonsa ja kuunnella sen tuomia viestejä.

Liikkeiden tekeminen ei ole sidottuna sisätiloihin. Oma takapiha, mökkiranta tai lähipuisto sopivat hyvin
harjoituspaikaksi.

Mielellään liikkeessä -teoksen liikesarja on sovellettavissa kaiken tasoisille. Kehomme rakastaa kolmiulotteista liikettä ja isoja liikeratoja, kiertoja ja monipuolisuutta eri liikesuuntiin. Kirjan liikesarja sisältää kaikki nämä ominaisuudet.

Liikkuminen saa ja voi olla myös hauskaa ja innostavaa!

Sitaatit Mielellään liikkeessä -kirjasta

Oman Miellään liikkeessä kirjan pääset ostamaan verkkokaupastamme tästä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *